You, the petitioner
Melkwegbzd

Behoud de duisternis op de Afsluitdijk

4,242 signatures

De Afsluitdijk is één van de laatste plekken in Nederland waar je de Melkweg nog kunt zien. Studio Roosegaarde gaat de dijk omvormen tot een lichtmuseum. De plannen zijn nog niet helemaal duidelijk, via deze petitie willen we de minister en dhr. Roosegaarde vragen de duisternis te respecteren.

Petition

We

Astronomen, natuurliefhebbers en andere nachtminnenden

 

observe

Dat de nacht aan het verdwijnen is uit ons land. Ook de Afsluitdijk, één van de laatste plaatsen waar het nog relatief donker is, gaat opgetuigd worden met lichtkunst. Duisternis is een oerwaarde en gebrek daaraan is schadelijk voor mens en natuur.

 

and request

Dat maatregelen genomen worden om de Afsluitdijk donkerder, in plaats van lichter te maken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-10-11 
Answer expected:
2016-10-21 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Esther Hanko 
Website:

History

Signatures

Updates

Reageer op kabinetsplannen omgevingsrecht

Momenteel is er een internetconsultatie gaande waarin u uw mening kunt geven over nieuwe kabinetsplannen voor het beheer van de fysieke leefomgeving. U vindt de consultatie hier.

In deze wet staan ook een aantal besluiten over lichtvervuiling.

+Read more...

Tot 16 september kunt u hierop reageren. Het document is erg lang, maar bevat veel belangrijke besluiten, niet alleen over lichtvervuiling. Vanwege het onderwerp van deze petitie beperken we ons tot lichtvervuiling; delen die over verlichting staan zijn 4.766 t/m 4.769.

Een aantal voorbeelden van dingen die beter kunnen, vindt u op dit astronomieforum, maar laat u zich niet beperken door wat daar staat.

Grijp uw kans om invloed uit te oefenen op beleid!

2016-08-15